lørdag 12. mars 2011

Helgens frokost-rundtykker

Dette er min bestemors oppskrift på rundstykker, som har vært brukt i familien i alle årRundstykkene er laget av hvetemel med litt grov kli oppi, så de blir luftige og smakfulle. Siden de ikke er så tunge og grove, passer de perfekt til frokostbordet, med masse deilig pålegg på. 
Ønsker du å lage en grovere variant, er det bare å bytte opptil 50% av det fine melet med grovt mel og gjerne linfrø eller solsikkefrø. 


Fine rundstykker med kli (30-40 stk)


Du trenger:
1 liter melk
70 g smør eller margarin
ca. 1250 g hvertemel (evt. iblandet grovere mel og frø)
1-2 håndfuller med kruskakli
1 ts salt
1 pakke gjær
(Frø til pynt og egg til pensling)


1. Bland alt det tørre i en bakebolle. 
2.Varm smør og mel i en kasserolle til 37 grader,
3. Bland væsken i melblandingen, elt deigen til den blir seig.
4. Forhev deigen i ca. 40 min, og trill ut avlange rundstykker.
5. Etterhev rundstykkene under vått bakeklede i ca. 45 minutter.
6. Pensle de med lunken melk eller egg. 
7. Stekes på 220 grader i 10-15 minutter til de er gyldne. 
Valgfri pynt: valmuefrø eller solsikkefrø. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...