tirsdag 14. juni 2011

Supergode muffins uten egg, gluten og melk

 

Denne kakeoppskriften fant 
moren min i en allergi-kokebok. Hun brukte den til å lage bursdags-muffins til barnebarnet som er allergisk mot egg. 




Oppskriften kan også lages uten melk og gluten, dersom du trenger det. Jeg brukte eplejuice, banan og vanlig hvetemel i oppskriften.


"Nøttekake"-muffins (uten egg)

Ingredienser:
1,5 dl gresskarkjerner
4 dl fint hvetemel (eller glutenfritt mel)
3 dl sukker
2 ts bakepulver
150 g margarin (gjerne melkefri)
1,5 dl eplejuice eller vann
1 dl eplemos eller 1 banan

Bakverket blir saftig, og egner seg godt for frysing uten glasur.

Fremgangsmåte:
Finhakk gresskarkjerner. Bland alt det tørre og gresskarkjernene i en bakebolle.
Smelt margarin. Ha væsken i det tørre og bland godt. 
Dersom du bruker banan, finmos bananen sammen med væsken og bland godt. 
Hell røren i en godt smurt kakeform eller i muffinsformer. 
Stekes ved 170 grader i ca 40 min (noe kortere for kake enn for muffins). 

Pyntes med valgfri glasur og pynt!


Muffinsene blir veldig søte på smak, 
så man bør nok lage en litt syrlig glasur. 


Denne gangen har jeg pyntet med en glasur av ca 30 g smør, ca 100 g naturell kremost, melis til passe tykkelse, litt sitronsaft og 2 ts vaniljesukker. 

Litt rød konditorfarge og stjerneformet kakestrø gjorde susen! 

2 kommentarer:

  1. TAKK!!!!!! du redda dagen min med denne oppskriften :) håper toåringen med gluten-,egg- og melkeallergi liker disse i morgen!!

    SvarSlett
  2. Så hyggelig at den kom til nytte! Min datter har vokst av seg eggallergien sin nå, men disse er så gode at jeg lager de uansett.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...