onsdag 3. august 2011

Ufostrikk har knekt heklekoden: Min aller første blomst! :)

Jeg har lenge hatt lyst å lære meg å hekle, men har hatt litt fobi mot alle disse ukjente hekle-begrepene. Men nå er jeg såvidt i gang, med god starthjelp fra flere nyttige nettsteder, og kan stolt presentere min aller første hekleblomst noensinne (klapper meg selv på skulderen!).

Slik ble den til / slik kommer man over hekle-angsten: (dere som kan hekle vil nok få dere en god latter...)
Jeg hadde en liten rest Drops Eskimo-garn, og fant denne oppskriften på hekleblomst til inspirasjon. Jeg tror ikke jeg fulgte den helt nøyaktig (øvelse gjør mester, og jeg kan såvidt fastmasker...), men jeg startet likt, og endte opp med noe som likner på en blomst, tjoho! :) Brukte heklenål på 7 mm.

I oppskriften står det at man begynner med en magisk ring (hva i alle dager er det, tenkte jeg), som vist i denne videoen fra Drops sin hekleskole. Deretter måtte jeg repetere hvordan man lager kjedemaskerfastmasker og staver, hvor jeg fikk god hjelp fra Drops sin hekleskole igjen. 

Oppskriften brukte begrepet klaser (blomsterblader), og igjen måtte jeg google litt, men fant en fin forklaring i denne bloggen på hvordan 3 staver ble til en klase. På dette punktet ble det litt for mye for meg (puh!), og derfor tror jeg resultatet på den første rosa avviker litt fra den opprinnelige oppskriften. Men den lille garnresten min var akkurat nok til en hel blomst, for en flaks! :DNå gleder jeg meg til å ta fatt på noen små hekleprosjekter fra samme blogg som jeg fant inspirasjon til blomsten, hun har vært så snill og lagt ut mange flotte gratis hekleoppskrifter.3 kommentarer:

 1. Gratulerer som hekler.Er det ikke artig å lære seg noe nytt??Flirer ikke av deg æ.Jeg kan ikke mønsterstrikking,og trur ikke jeg årske å lære meg det.

  SvarSlett
 2. Flinka! Da sitter du nok snart i hekledilla-saksa.
  Lykke til =)

  SvarSlett
 3. Du skal nok se at du lærer fort :)
  Etter en stund vil det nok gå som en drøm :)

  Lykke til videre.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...