lørdag 13. november 2010

Oppskrift på havrekjeks

Nå blir det ikke tid til å blogge mer på noen dager, så jeg benytter sjansen til å ønske dere alle en god helg! :) Her er en enkel oppskrift på deilige havrekjeks som dere kan prøve dere på i helgen. Setter du deigen i kveld, kan du bake dem ut i morgen formiddag. En hyggelig helge-aktivitet for familien. 



Disse kjeksene er best nystekte med brunost på, men holder seg også gode lenge i en tett boks. Tips til julegave: pakk kjeksene inn i cellofan, og pynt med bånd og klistremerker. Gjerne bruk pepperkakeformer til å stikke ut kjeks med, det synes barna er morsomt!

Oppskrift på havrekjeks (ca. 80 stk): 

Ingredienser:
375 g smør eller margarin
150 g sukker
5 dl melk
500 g havregryn
5 ts bakepulver eller 2-3 ts hornsalt
400 g hvetemel

1.Smelt meierismøret, ha i sukker og melk. Hell dette over grynene og la det stå til neste dag.

2.Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel slik
at den kan kjevles ut til en passe tynn leiv.
3.Stikk ut runde kjeks med glass eller bruk pepperkakeformer! 

4.Prikk kjeksen med gaffel og stek dem gylne i stekeovnen ved 185 °C i ca. 12-15 minutter.

5.Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...