lørdag 5. mars 2011

Saftig sjokoladekake

Denne oppskriften fikk jeg av kantinedamen på min videregående skole, og den har jeg brukt flittig i alle år etterpå. Når lukten av nystekt sjokoladekake kom snikende inn i klasserommet like før lunsj, visste vi det gjaldt å springe fort ned trappene til kantina for å sikre seg et varmt stykke sjokoladekake med sprø glasur på.


Legg gjerne igjen en kommentar hvis du prøver deg på denne oppskriften! Håper flere får stor glede av den. :)


Vigdis´sjokoladekake
-oppskrift til liten (stor) langpanne.


4 (6) egg
5.5 (8) dl sukker
300 (450) g smør
3 (4.5) dl melk
8 (12) dl hvetemel
3 (4.5) ts vaniljesukker
3 (4.5) ts bakepulver
3 (4.5) ss kakao


1. Egg og sukker piskes godt til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
2. Smør smeltes og avkjøles, haes i til slutt.
3. Bland alt det tørre sammen i en egen bolle.
4. Melken og melblandingen tilsettes vekselsvis til eggblandingen,
røres forsiktig sammen for hånd eller på lav hastighet, slik at luften i 
eggedosisen beholdes  mest mulig (dette gir en luftig kake).
5. Tilsett smeltet, avkjølt smør, som røres forsiktig inn i resten.


Røren helles over i en bakepapirkledd langpanne av passende størrelse,
og kaken stekes ca. 30 min på 180 grader. Pynt kaken med din favorittglasur. 
Her er en glasur som skal helles på før kaken  blir kald:


Sjokoladeglasur:
100 g smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ts kakao
6 ss sterk kaffe


-Smøret smeltes og resten av ingrediensene røres i.
Glasuren haes på kaken før den er helt avkjølt.
Valgfri pynt, f.eks strøssel, kokos, geletopper eller nonstop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...